Els voltants de Sabadell


La Unió Excursionista de Sabadell porta treballant fa anys en el projecte d’una aplicació per a telèfon que facilita informació sobre:

  • Espais naturals, relleus i arbres singulars
  • Fonts, rius, rieres i torrents
  • Patrimoni històric
  • Castells, ermites i esglésies
  • Masies i hortes
  • Molins, fàbriques i equipaments

dels voltants de Sabadell, com la Serra de Galliners a Sant Quirze del Vallès.

Aquesta informació la podeu consultar a la pàgina web la Unió Excursionista de Sabadell (UES) en aquest ENLLAÇ

Podreu fer un ús més interactiu si us descarregueu l’aplicació en el mòbil i la feu servir mentre volteu pel Rodal de Sabadell.

Podeu veure el vídeo de presentació en el següent enllaç: VIDEO

1. FINALITAT

L’objectiu del mapa és ajudar a descobrir i conèixer la infinitat d’elements d’interès que hi ha al rodal de Sabadell i que va força més enllà del terme municipal estricte de Sabadell.

Aquest mapa-web és un projecte obert que es pot anar ampliant, millorant i completant amb el pas del temps.

Si teniu suggeriments o comentaris per ajudar-nos a millorar-lo, seran molt ben rebuts. Envieu-los si us plau clicant aquí.

Moltes mercès per la vostra col·laboració.

Els diversos elements cartografiats (masies, fonts, ermites, castells, arbres singulars, etc.) es poden buscar de 2 maneres:

  1. Cercant a través del mapa
  2. Cercant a través de les fitxes (més avall del mapa)

Tant en un cas com en l’altre, es poden cercar teclejant un nom o una part del nom. O bé buscant per categories (masies, fonts, etc.) o bé per etiquetes (romànic, riu Ripoll, etc.). O bé fent una combinació de les diferents cerques. En el cas del mapa, a més, es pot cercar directament al mapa.

  • CERCA A TRAVÉS DEL MAPA

El mapa està construït sobre la base de Google Maps i, per tant, està contínuament actualitzat.

Permet 3 visualitzacions bàsiques (angle superior esquerre):

  1. Satèl·lit. És la foto aèria. Es pot seleccionar amb etiquetes o sense.
  2. Relleu. És el mapa topogràfic amb l’orografia i amb etiquetes.
  3. Mapa del rodal. És el mapa topogràfic, però net, sense etiquetes, només amb els elements del rodal.

El sistema de navegació és el de Google Maps.

Es pot anar allunyant i acostant la visió del mapa prement la tecla control i alhora fent anar la rodeta del ratolí (també amb els botons +/- que hi ha a l’angle inferior dret).

En la visualització “Satèl·lit”, a partir d’un cert augment de zoom, el mapa se situa automàticament en modalitat 3D. A més, fent clic al requadre de l’angle superior dret, es pot visualitzar el mapa a pantalla completa.

En el mapa, hi ha una icona diferent per a cada categoria d’element del rodal. Només passant-hi el cursor pel damunt, ja apareix el nom de l’element.

Si s’hi clica, n’apareix una fotografia amb el nom en gran. Si es clica sobre la imatge, s’enllaça directament a la fitxa explicativa d’aquest element.

  • CERCA PER FITXES

Cada element té una fitxa explicativa que conté:

  1. Un text explicatiu
  2. Una galeria de fotografies (clicant damunt la foto, s’amplia i es poden veure les següents només anant fent clics)
  3. Un mapa de situació de l’element.

Tant en la modalitat de mapa com en la de fitxes, es poden fer cerques per “etiqueta”.

Les etiquetes s’aniran ampliant progressivament i ofereixen un ventall de possibilitats enorme per a crear mapes temàtics i específics, amb elements de diverses categories. Per exemple, l’etiqueta “romànic” permet situar i veure tots els elements romànics del rodal.

O l’etiqueta “amenaçat pel Quart Cinturó” situa tots els elements que podrien desaparèixer si algun dia es construís aquesta autovia, que afectaria greument a la resta del paisatge natural i elements patrimonial d’aquestes belles contrades.

2. TASCA ACOMPLERTA

El mapa-web del Rodal de Sabadell és fruit de la col·laboració entre la Secció Natura i la Secció d’Història de la Unió Excursionista de Sabadell.

Recull bona part del treball i l’experiència del primer mapa del Rodal que es va publicar (1995), de l’exposició “Visca el rodal!” (1996 i 2006), del llibre “Itineraris pel rodal de Sabadell” (2004) i del segon mapa (2007).