Gavià de potes grogues ![]() |
Gaviota argentéa ![]() |
Yellow-legged gull ![]() |
Kaio hauskara ![]() |
Descripció: ![Gavina argentat](https://i0.wp.com/www.sqvnatura.org/wp-content/uploads/2015/09/Gavina-argentat.jpg?resize=200%2C143)
Classificació:
Gavià argentat (Larus michaellis)
Ordre Charadriiformes; família Laridae
Longitud:
58-68 cms.
Envergadura:
E 140-155 cms.
Pes:
800-1500 grs.
Identificació:
Esquena de color blau-gris i puntes de les ales negres amb taques blanques. Cap i parts inferiors blanques. Potes grogues. Bec gruixut groc amb una taca arrodonida a la punta. Els joves tenen un plomatge grisenc i terrós, com brut, que evoluciona al plomatge adult, assolit als 4 anys d’edat.
Distribució:
Sedentària al sud d’Europa (àrea mediterrània) i migradora al nord d’Àfrica, on passa l’hivern marxant cap a les seves àrees de reproducció a l’est d’Europa o centre d’Asia.
Hàbitat:
Gregària. S’ha adaptat als habitats humans i es troba a grans ciutats, costes i ports marítims, rius, estanys, deltes i sovinteja els abocadors de deixalles.
Alimentació:
Molt oportunista i agresiva, ataca d’altres aus que es troben ferides o febles. S’alimenta de deixalles de les activitats de pesca, restes òrganiques dels abocadors, petits mamífers, rosegadors, peixos, crustacis, mol·luscos, amfibis i rèptils i insectes.
Reproducció:
És colonial, arribant a un nombre de 8000 parelles per colonia. Fa el niu en un forat del terra, en aiguamolls, deltes, illots, o roques en el mar amb vegetació, on pon 3 ous, incubats per la parella durant 26 a 29 dies. Els pollets deixen el niu a les 6 setmanes d’haver nascut.
Lloc d’observació:
Zones obertes al voltant de la riera de la Betzuca i en alguns patis de les escoles.
Per a més informació referent a aquesta espècie fer clic aqui
Consulta Més Aus